Cram Schools Test Prep These questions are often asked in competitive exam – News Track English

These questions are often asked in competitive exam – News Track English



1 .Where is Nhavasse port is located ?
Answer : Near Mumbai

2 . Which harbor is on the west coast?
Answer : Paradip

3 . Where is tin found in India?
Answer : Hazaribagh (Jharkhand)

4 . Which ambassador made Shiva ji a prisoner of Aurangzeb?
Answer : Raja Jai Singh

5 . Which queen of Rajasthan sent a rakhi to Emperor Humayun and requested for help against Bahadur Shah?
Answer : Rani Karnavati

6 . On which river is the Sardar Sarovar Project located?
Answer : On Narmada River

7 . Where is the Rail Vegan Factory (CIMMCO) located in Rajasthan?
Answer : In Bharatpur

8 . Before independence, there were total native princely states in India?
Answer – 562

9 . When did the British Parliament pass the Indian Independence Act?
Answer : July 1947

10 . When did Lord Mountbatten, President of the Partition Council of India, announce the partition of India?
Answer : On 3 June 1947

Also Read: 

Recruitment for trainee in NLU Delhi, read details

Job opening for the posts of Deputy Chief Engineer in VOCPT, read details

Vacancy for the post of consultant in MEA Delhi, read age limit

Vacancy for the posts of Professor and Co-Professor, Here’s age limit

Source…